Langhelg Rondane Sør

Fellestur

Fra dato
4. april kl. 08:00
Til dato
7. april kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Bjørnhollia , Rondvassbu
Turområde
Rondane (se kart)
Turkode
12051

Denne skituren går i den vestlige og sørlige delen av Rondane. Med sine magiske topper som Veslesmeden, Storronden, Vinjeronden og Rondslottet i umiddelbar nærhet. Terrenget er småkupert og har ingen skumle utforbakker eller fjelltopper som skal utfordres. Ved strålende vær kan det være at vi tar avstikkere fra den vanlige kvisteløypa.

Dette er skituren for deg som ønsker fine skiturer i fantastisk terreng og vinterlandskap.

Program:

Dag 1: Ankomst Høvringen Fjellstue - Smuksjøseter Fjellstue ca 7 km, ca 2-3 t. 
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Avreise med Trondheimstoget Oslo S kl. 08.02 (Oslo Lufthavn Gardermoen kl 08.28) til Otta, ankomst kl. 11.29. Videre med ekstrabuss til Høvringen fjellstue, ankomst ca kl. 12.15. På ski til Smuksjøseter Fjellstue (1130 moh). Husk å ta med mat og drikke til første turdag.

Dag 2: Smuksjøseter Fjellstue - Rondvassbu ca 16 km, 5-6 t. 
Fra Smuksjøseter via den gamle steinhytta til Peer Gynt. I åpent landskap går vi inn mot Rondvassbu (1173 moh) som ligger ved foten av Rondanes høyeste fjell.

Dag 3: Rondvassbu - Bjørnhollia, ca 13 km, ca 4-5 t. 
Opp fra Rondvassbu og østover, inn Illmanndalen til Bjørnhollia.

Dag 4: Bjørnhollia - Nesset, ca 7 km, ca 2-3 t. - hjemreise til Oslo
Skitur i område ved Bjørnhollia før vi går ned fra Bjørnhollia over Musvolsætra til Fargervoll, over Atnasjøen til Furulund/Nesset. Her tar vi en tur innom Sjokoladelåven. Avreise med ekstrabuss kl 15.00 til Ringebu og videre med tog kl. 17.10 til Oslo S med ankomst kl 20.04 (Ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl 19.33).

Generell informasjon:

Med forbehold om endringer i program og rute. 

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris:
Kr 4 725 - fra Otta/Ringebu
Kr 5 936,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg: NOK 750,-. Klikk her for å bli medlem av DNT.

Max antall deltagere på denne turen: 12 stk

Turpakken inkluderer: overnatting, 2 turledere, alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Kart og ruteinformasjon:
Cappelen Damm-kart 46 Rondane 1:100 000/1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Les mer om hyttene her:

Smuksjøseter Fjellstue

Rondvassbu

Bjørnhollia

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinterAlle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer. Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:

 "Viktig informasjon - fellestur vinter" - Les denne.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Aktivitetsavdelingen på aktivitet@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i
"Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Langhelg Rondane Sør

Denne skituren går i den vestlige og sørlige delen av Rondane. Med sine magiske topper som Veslesmeden, Storronden, Vinjeronden og Rondslottet i umiddelbar nærhet. Terrenget er småkupert og har ingen skumle ...

Kontaktinformasjon: