Avlyst NF Veilederkurs bre

Kurs

Fra dato
9. august 2018 kl. 08:00
Til dato
13. august 2018
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Kurs, Instruktørkurs, Instruktørutdanning, Brekurs, Veilederkurs
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Jotunheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

DNT fjellsport Oslo arrangerer veilederkurs bre, 9. - 13. august. Veilederkurs (instruktørkurs del 2) er andre og siste del av utdannelsen for å bli NF-godkjent breinstruktør, i henhold til Nasjonal Standard. Har du deltatt på metodekurs og gjennomført assistentpraksis, er du velkommen på kurs! 

DNT fjellsport Oslo ønsker at alle våre kurs og føringsturer på bre skal være ledet av dyktige og kvalifiserte instruktører, og vi trenger flere breinstruktører.

Å jobbe som instruktør har mange positive sider. Du treffer hyggelige folk som har samme type interesser som deg selv, og som trives utendørs og i fjellet. Du treffer også andre dyktige instruktører både i ditt eget og andre miljøer. Sist, men ikke minst; du får muligheten til å inspirere andre til å drive med spennende og bratt friluftsliv. Høres dette ut som noe for deg, ser vi frem til å motta din søknad om deltakelse på instruktørkurs.


Kursbeskrivelse

Kurset skal bevisstgjøre og forberede deltakerne på den kommende rollen som breinstruktør og veileder i høyfjellet. På kurset blir det gjennomgått pedagogiske tilnærminger til ulike situasjoner på nybegynnerkurs og under føring. Veilederkurset skal også være en praktisk eksamen hvor deltakerne skal vise at de har nødvendig forståelse, kunnskap og egenferdighet innen sikkerhet, sikringsarbeid, bevegelsesteknikk, lederskap og formidling samt vise at de har initiativ og driv nok til å fungere som instruktør eller brefører.

Du finner mer informasjon i Nasjonal Standards kursbeskrivelse og temalister for veilederkurs

 

Forkunnskaper/opptakskrav

  • Gjennomført metodekurs bre (instruktørkurs del 1)
  • Dokumentert minst 6 hele dagers praksis som assistent på brekurs hos NF-godkjent arrangør
  • Det forventes at kandidatene behersker teknikker og metoder gjennomgått på metodekurset før de begynner på veilederkurset.
  • Veilederkurs må gjennomføres senest sommeren tre år etter gjennomført metodekurs bre.

 

Søknad
Søknadsfrist er 28. juni 2018

Søknaden, inkludert NF loggbok, sendes til DNT fjellsport Oslo v/Heidi Degnes-Ødemark: fjellsport@dntoslo.no.

Husk å vær nøye med utfyllingen - da tar din søknadsbehandling kortere tid.

Søknadsskjema finnes her (dokumenter dine kurs og generelt erfaringsnivå)

Loggbok finnes her (dokumenter din breerfaring)


Pris
Kursavgift: pris kommer

Refusjon av kursavgift: Det refunderes kr 1000,- per holdte kurs for DNT Fjellsport Oslo, totalt inntil 2/3 av deltakeravgiften. Refusjonsordningen gjelder med en tidsbegrensning på 5 år.


Oppmøtested og -tid
Mer info kommer

 

Velkommen som søker på DNT fjellsport Oslos instruktørkurs!

 

Kontakinformasjon og vilkår
Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vår Turinformasjon på tlf. 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl. 08.30 – 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer.

Ikke-medlemstillegg kr 700. Bli medlem i DNT her.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

 

Nyhetsbrev og Facebook
Abonner på vårt nyhetsbrev og lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

NF Veilederkurs bre

DNT fjellsport Oslo arrangerer veilederkurs bre, 9. - 13. august. Veilederkurs (instruktørkurs del 2) er andre og siste del av utdannelsen for å bli NF-godkjent breinstruktør, i henhold til Nasjonal Standard. ...